Többször elkészítettem már a mézeskalácsokat ezzel a recepttel.
Hozzávalók / 12 adag
1 kg finomliszt
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
28 g mézeskalács fűszerkeverék
1 db tojás
50 dkg méz
25 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához a mézet és a margarint felolvasztjuk (akár mikrohullámúban is lehet).
A lisztet a porcukorral, a sütőporral és a két csomag (28 g) mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk az egész tojást és a margarinos-mézes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Fóliával becsomagoljuk, és legalább 1-2 órát hűtőben pihenni hagyjuk.
Ha kellően megdermedt a tészta, akkor enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
175 fokra előmelegített sütőben (ha van, akkor légkeveréses) 10/15 percig sütjük.
Ha kihűltek a mézeskalácsok, díszíthetjük őket, de önmagában is nagyon szép és finom!
0 Megjegyzések