Bármilyen húsétel mellé kiváló köret lehet! Sokszor készítem, mert nálunk mindenki szereti.
Hozzávalók / 4 adag
6 db burgonya
10 dkg vaj
1 ek főzőtejszín
só ízlés szerint
2 db tojássárgája
10 dkg füstölt sajt
2 csipet fehér bors
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük róla a vizet. A krumplit összetörjük, és hozzáadjuk a vajat, sót, reszelt sajtot, fehér borsot, főzőtejszínt, majd végül a tojássárgáját. Jól összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk kis távolságra egymástól.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon aranysárgára sütjük. Bármilyen húsétellel kínáljuk. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések