Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karácsonyi Receptek: Habkarika recept

Nagyon finom, karácsonyi nassolni való.

Hozzávalók / 4 adag


4 db tojásfehérje (M-es)
50 dkg porcukor
0.5 citromból nyert citromlé
8 g étkezési keményítő
4 csepp ételfesték (tetszés szerint)

Elkészítés


Egy edénybe feltesszük forralni a vizet. Míg az forr, egy másik edényben a fehérjét, a porcukrot, a citromlevet és a keményítőt összekeverjük.
Ha felforrt a víz, a másik edényt rátesszük, és kevergetjük (habverővel, de jó az evőkanál is). Akkor lesz jó, hogy ha beledugjuk az ujjunkat, csípni fog. De ha van hőmérőnk, akkor 60 fokra kell melegíteni.
Ezután átöntjük a habverőbe, és olyan 10-15 perc alatt kemény habbá verjük. Az ételfestéket is eközben adjuk hozzá. Tetszés szerint kell bele tenni, kinek hogy tetszik!
Ha megvan a habunk, habzsákba szedjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire kinyomjuk. (Én a képen is látható karikákat szoktam, de lehet akár szívet vagy bármi mást is készíteni.) Körülbelül 20-25 nagyobb karika készül ebből a mennyiségből.
Ezt követően a 80 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 1,5-2 óra alatt készre szárítjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések