Igazán egészséges desszert vagy nassolni való.
Hozzávalók / 4 adag
60 dkg sütőtök (sült, kihűlt, héjától megtisztított)
5 ek méz
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
35 dkg kekszmorzsa
25 g kókuszreszelék (külsejére)
Elkészítés
A kihűlt, meghámozott tököt villával áttörjük alaposan, majd hozzáadjuk a fűszereket és a mézet, majd simára keverjük.
Ezután hozzáadjuk a darált háztartási kekszet, és összegyúrjuk. (Ha keménynek ítéljük, adhatunk hozzá még egy kis mézet, ha pedig puhább, egy kis darált kekszet.)
Kis golyókat formázunk, kókuszreszelékbe megforgatjuk (de lehet bármi másban pl.: kakaópor, darált dió), és kihűtve már fogyaszthatjuk is.
0 Megjegyzések