Kicsit munkaigényes, de nagyon finom, mutatós aprósütemény a karácsonyi asztalra. Ebből az adagból nekem kb. 65 darab aprósüteményem lett.
Hozzávalók / 10 adag
A tésztához:
150 g finomliszt
150 g dió (darált)
150 g cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
0.5 tk fahéj
100 g vaj
1 db tojás
Az összeállításhoz:
150 g sárgabaracklekvár
250 g tortabevonó
150 g dió (darált)
50 g dió (darabok)
Elkészítés
A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
Lisztezett munkalapon a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt a baracklekvárral összeragasztjuk.
A tortabevonót felolvasztjuk, a kekszek oldalát körben megkenjük a folyékony csokoládéval, majd a darált dióban megforgatjuk. Mindegyik aprósütemény tetejére egy kis tortabevonót cseppentünk, és egy darab diót ráhelyezzünk.
0 Megjegyzések