A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával recept

Ez egy igazi ünnepi klasszikus étel, nálunk ilyenkor ez is felkerül az asztalra. A kezdő háziasszonyok figyelmébe ajánlom.

Hozzávalók / 4 adag


kacsasült
4 közepes db kacsacomb
1 ek kacsazsír (sütőtál kikenéséhez)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tört krumpli
1 nagy db vöröshagyma
5 dkg kacsazsír
1 kg burgonya
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

pezsgős káposzta
1 közepes fej vöröskáposzta
1 nagy db vöröshagyma
1 ek kacsazsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 púpozott ek cukor
2 ek ecet (ízlés szerint)
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 dl pezsgő

Elkészítés


A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütőtálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd, visszafordítjuk a combokat, és ropogós-pirosra sütjük. Mivel én az eredeti zománcozott kacsasütőt használom, ebben szinte a végéig lefedve marad, de így is megpirul. Akinek nincs ilyen, az a puhulás után takarja ki, és süsse pirosra.
Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk, és kb. 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.
A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybeforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
A másik fej hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a vékony szálasra szelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután lefedve párolni kezdjük, cukorral ízesítjük, és néha megkeverjük, vigyázva rá, hogy le ne ragadjon.
Ha a levét kellően elfőtte, kevés pezsgővel pótoljuk a folyadékot, csak annyira pároljuk meg, hogy kissé ress maradjon a káposzta, majd ecettel beállítjuk az ízét.
Végül a ropogós kacsacombokat a hagymás tört burgonyával és a pezsgős káposztával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések