Hozzávalók
700 g friss paradicsom
600 g darált hús
150 g vöröshagyma
100 g reszelt sajt
50 g vaj
30 g zsemlemorzsa
1 dl olívaolaj
3 db padlizsán
2 gerezd áttört fokhagyma
4 levél bazsalikom
kakukkfű
bors
durva szemcséjű só
Elkészítés
1) Dinszteljük meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát az olívaolaj felében. Adjuk hozzá a darált húst, fűszerezzük meg sóval, borssal és kakukkfűvel, majd fél liter vízben pároljuk 8-10 percig.
2) Vágjuk karikára a paradicsomokat és a padlizsánokat, majd fedjük be velük egy sütőben is használható edény alját, amelyet előzőleg vajjal kikentünk, és zsemlemorzsával behintettünk. Öntsük az edénybe a fűszerezett darált húst, kenjük el az edényben a masszát, szórjuk a tetejére a felvágott bazsalikomleveleket, majd fedjük be az egészet paradicsom- és padlizsánkarikákkal.
3) Öntsük a maradék olívaolajat a zöldségekre, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, majd süssük előmelegített sütőben 230 fokon 25 percig.
0 Megjegyzések