Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos-padlizsános paleo casserole

Hozzávalók


700 g friss paradicsom  
600 g darált hús
150 g vöröshagyma  
100 g reszelt sajt
50 g vaj
30 g zsemlemorzsa
1 dl olívaolaj
3 db padlizsán
2 gerezd áttört fokhagyma
4 levél bazsalikom
kakukkfű
bors
durva szemcséjű só

Elkészítés


1) Dinszteljük meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát az olívaolaj felében. Adjuk hozzá a darált húst, fűszerezzük meg sóval, borssal és kakukkfűvel, majd fél liter vízben pároljuk 8-10 percig.

2) Vágjuk karikára a paradicsomokat és a padlizsánokat, majd fedjük be velük egy sütőben is használható edény alját, amelyet előzőleg vajjal kikentünk, és zsemlemorzsával behintettünk. Öntsük az edénybe a fűszerezett darált húst, kenjük el az edényben a masszát, szórjuk a tetejére a felvágott bazsalikomleveleket, majd fedjük be az egészet paradicsom- és padlizsánkarikákkal.

3) Öntsük a maradék olívaolajat a zöldségekre, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, majd süssük előmelegített sütőben 230 fokon 25 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések