Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Karácsonyi Receptek: Sajtkrémes karaj recept

Gyors és nagyon finom sajtos húsétel - az egész család kedvence lesz!

Hozzávalók / 4 adag


70 dkg sertés rövidkaraj (6 szelet)
1 ek olívaolaj
14 dkg krémsajt (Philadelphia bazsalikomos-fenyőmagos mousse)
200 ml habtejszín
10 levél bazsalikom
15 dkg edami sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés


A húst sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy ek. olívaolajat, és nagy lángon, hirtelen kérget sütünk rá.
A krémsajtot kikeverjük a habtejszínnel, a bazsalikommal, a sóval és a borssal.
A karajszeleteket egy tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a krémsajtos szósszal. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, fóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk 25 percre.
Kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, és még 15 percig sütjük, hogy a sajt szép aranybarna legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések