A rakott ételeket azért is szeretem, mert könnyen elkészíthetőek. Ez a cukkinis, húsos finomság minden elképzelést felülmúl, annyira ízletes! A tejfölös szósz még különlegesebbé teszi.
500 g darált sertéshús
2 hagyma
2 dl paradicsompüré
200 g száraztészta
2 – 3 cukkini, vagy zsenge főzőtök
150 g reszelt sajt
1 tojás
1 dl tejföl
só
bors
olaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le és tegyük félre. A megtisztított hagymát vágjuk apróra és kevés olajban dinszteljük meg, adjuk hozzá a darált húst és hagyjuk pár percig sülni, közben kevergessük. Adjuk hozzá a paradicsompürét és fűszerezzük. A cukkinit mossuk meg és vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre, majd sózzuk meg és egy serpenyőben mindkét oldalukat pirítsuk meg egy kicsit. A sajtot reszeljük le. A tésztát keverjük össze a reszelt sajt felével és tegyük kiolajozott hőálló tálba.
Kanalazzuk rá a húsos ragut.
Fedjük be a cukkini szeltekkel.
A tojást verjük fel és keverjük a tejfölhöz, öntsük a tetejére. A maradék reszelt sajt másik felét szórjuk a tetejére, díszítsük paradicsom szeltekkel. A hőálló tálat húzzuk bele sütőzacskóba, vagy fedjük le alufóliával.
200 fokos sütőben süssük nagyjából 30 percig.
0 Megjegyzések