Egy igazi klasszikus, az ünnepek egyik elmaradhatatlan sütije.
Hozzávalók / 10 adag
A piskótához
8 db tojás
350 g cukor
7 ek víz
1 ek cukrozatlan kakaópor
20 g sütőpor
250 g finomliszt
A krémhez
5 evőkanál finomliszt
5 dl tej
150 g cukor
150 g vaj
2 csomag vaníliás cukor
50 g kókuszreszelék (forgatáshoz)
Elkészítés
A piskótához
Egy nagy tálba habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, a kakaót és sütőport, majd a lisztet.
Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd részletekben, óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához.
2 sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk a masszát, és 180 fokon, 30 percig sütjük.
Jöhet a krém.
A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha néhány órát hagyjuk a hűtőben pihenni, még finomabb lesz!
A krémhez
Egy lábasban csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd alacsony lángon besűrítjük a cukorral együtt. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le. Ha besűrűsödött a krém, lehűtjük.
Hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
0 Megjegyzések