Finom, fűszeres, mutatós aprósütemények nemcsak karácsonyra. Ebből az adagból kb. 50 darab aprósütemény lett.
200 g finomliszt
100 g cukor
100 g mandula (hántott, darált)
0.5 teáskanál fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 csipet kardamom
200 g vaj (hideg)
1 db tojás
100 g málnalekvár (kocsonya)
Elkészítés
A liszthez adjuk a mandulát, cukrot és a fűszereket, elkeverjük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vajat és a tojást, munkalapon sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, csillag linzerformával kiszúrjuk (fele lyukacsos).
A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A kiszúrt és a teli linzereket a málnakocsonyával összeragasztjuk.
0 Megjegyzések