Eljött a karácsonyi hangulat hozzánk. Párom imádja a créme bruléet, fehér csokit, na meg ezt a finomságot is
55 dkg fehér csokoládé
3 db tojássárgája (nagy)
250 ml habtejszín
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 ek cukor (a tetejére)
Elkészítés
A csokit összefőzzük a tejszínnel.
A tojások sárgáját kikeverjük a fűszerekkel (ha nem cukrozott habtejszínt használunk, akkor a cukorral is).
Majd apránként beleöntjük a tejszínes csokit, és jól elkeverjük.
A masszát a formákba öntjük, és a formákat egy nagyobb tepsibe helyezzük. Vizet forralunk, és a tepsibe öntjük úgy, hogy a víz addig érjen, ameddig a masszák töltve vannak.
160-170 °C-on 32 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben a forró vízben. Megszórjuk cukorral a tetejüket, és zsebsárkánnyal karamellizáljuk. (Alternatíva zsebsárkány nélkül: egy serpenyőben 1 ek. vízzel megolvasztjuk a cukrot, és a már kihűlt créme brulée-re öntjük.)
0 Megjegyzések