Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lazac steak céklás gnocchi-val

Korábban is készítettem már gnocchi-t, de most egy igazán extravagáns változatot mutatok meg, amit mindenképp érdemes kipróbálni ezzel a finom lazac steak-el! Mennyei ízek, színek és formák!

Hozzávalók


400 g lazacfilé
bors
1-2 dl habtejszín
2 kisebb cékla
1 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
vaj
olívaolaj
só,bors
1 kg burgonya
25-30 dkg liszt
1 cékla
1 tojás
1 tk.só

Elkészítés


1. A lazacot sózzuk borsozzuk, majd bőrével lefelé, pici olajon ropogósra sütjük. A többi oldalát kérgesítjük, majd 200 C-os sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.

2. A céklákat 180 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1,5 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.

3. Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és 1 tk.sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük majd sós, forró vízben megfőzzük kb 2-3 perc alatt. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.

4. A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.

5. A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések