Korábban is készítettem már gnocchi-t, de most egy igazán extravagáns változatot mutatok meg, amit mindenképp érdemes kipróbálni ezzel a finom lazac steak-el! Mennyei ízek, színek és formák!
Hozzávalók
400 g lazacfilé
só
bors
1-2 dl habtejszín
2 kisebb cékla
1 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
vaj
olívaolaj
só,bors
1 kg burgonya
25-30 dkg liszt
1 cékla
1 tojás
1 tk.só
Elkészítés
1. A lazacot sózzuk borsozzuk, majd bőrével lefelé, pici olajon ropogósra sütjük. A többi oldalát kérgesítjük, majd 200 C-os sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
2. A céklákat 180 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1,5 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.
3. Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és 1 tk.sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük majd sós, forró vízben megfőzzük kb 2-3 perc alatt. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.
4. A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.
5. A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.
0 Megjegyzések