Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű és finom: Zöldségleves, ahogy itthon készítjük

Ha nem akarsz órákig bajlódni egy nagyobb adag húslevessel vagy gulyással, de egy laktató, forró levest szeretnél készíteni, akkor ez a zöldségleves tökéletes recepet lesz számodra.
Hozzávalók

5 db sárgarépa
2 db petrezselyem
4 db burgonya
1-2 pohárnyi borsó
1 db vöröshagyma
1 db karalábé
2 db paprika
3 ek olaj
1 tk őrölt pirospaprika
só, bors
ételízesítő

Elkészítés

Első lépésként hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra, a sárgarépát és a petrezselymet karikázzuk fel, a karalábét és a krumplit pedig vágjuk kockára. Olajon futtassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket (kivéve a krumplit, mert az hamarabb megfő mint a többi zöldség). Engedjük fel vízzel, majd adjunk hozzá ízlés szerint fűszereket és apróra az apróra vágott paprikát. Addig főzzük a levest, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések