Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Tepsis sajtos-tejfölös csirke: egy omlós és szaftos vasárnapi ebéd

Sokan nagy rajongói vagyunk a csirkének, számos módon elkészítettük már, fogyasztottuk rántott formában, salátához adva, pároltan, töltve vagy egyszerűen csak összesütve pár ízben gazdag hozzávalóval. Most utóbbira hoztunk nektek egy igazán finom példát, ami omlós, szaftos, egyszerű és pénztárcakímélő, ugyanakkor az egész család jóllakhat belőle. Tökéletes vasárnapi ebéd gyanánt, ha már unod a hagyományos panírozott verziót. Eléggé felcsigáztunk? Akkor mutatjuk a receptet.

Hozzávalók 


80 dkg csirkemell filé
600 ml tejföl (így lesz szaftos)
30 dkg trappista sajt
10 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
fűszer ízlés szerint (szárnyas, kakukkfű például)
só, bors
kevés fűszerpaprika

Elkészítés


A csirkemellet felszeleteljük és kiklopfoljuk (olyan vastagra, amilyet szeretnénk), majd fűszerezzük. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és a kettő egyvelegét hozzáadjuk a felaprított fokhagymához. Ebbe a "panírba" forgatjuk a husit, aztán előveszünk egy edényt/tepsit, kiolajozzuk és beletesszük a csirkét. Erre jön a karikákra vágott vöröshagyma. Közben a tejfölt és az egyéb fűszereket (szárnyas vagy kakukkfű) összekeverjük és meglocsoljuk vele a húst. (A receptben 600 ml szerepel, de ennél kevesebbet is használhatunk attól függően, mennyire szeretnénk szaftosra.) Az egész tetejét megszórjuk reszelt trappistával, betesszük a 180 fokos sütőbe kb. háromnegyed órára (amíg el nem kezd pirulni).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések