Javában tart még a sütőtök szezon, úgyhogy használjuk ki az alkalmat, hogy ilyen szuper ételeket készíthetünk, mint ez a krémleves is. Igazi ízmenyországot varázsolhattok vele az asztalra, higgyétek el nekem! Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók
1 db közepes méretű sütőtök
1 db 2 cm hosszú gyömbér,megpucolva és karikákra vágva
1/2 l sűrű kókusztej (cocomas)
só
2 szem kardamom
0,2 sárgarépa vékony, karikákra vágva
0,2 kg vöröshagyma, felkockázva
3 db egész szegfűszeg
1 rúd egész fahéj
egész szerecsendió, reszelve, kb. 2 csipet
2 dl alaplé
ízlés szerint mézzel édesíthető
szőlőmagolaj
szegfűbors
Díszítés: 1 piros chili, vékony karikákra vágva
Levesbetét:
őrölt fahéj
barnacukor
1 cs.popcorn
Elkészítés
A sütőtököt készre sütjük 220 fokon. Amikor kicsit lehűlt, kikaparjuk a belsejét.
A vöröshagymát lepirítjuk szőlőmagolajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Beletesszük az előre megsütött tököt és felöntjük alaplével.
A fűszereket, egész fahéjat szegfűszeget, szegfűborsot és a kardamomot forró serpenyőben szárazon lepirítjuk és a leveshez adjuk. A levest még ízlés szerint sóval ízesítjük és hozzáadjuk a gyömbért.
A levest fedő alatt nagyjából 15 perc alatt készre főzzük. Kivesszük a levesből a fűszereket, majd botmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük.
Szakszosan hozzáaduk a kókusztejet és visszahevítjük,.
Elkészítjük a fahéjas popcornt. Ehhez a kukoricát kipattogtatjuk ,majd fahéjas cukorba forgatjuk.
A levest tálakba szedjük majd fahéjas popcornnal tálaljuk és friss chilivel díszítjük.
0 Megjegyzések