Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes-sajtos polenta csillagformában - A gyerkőcök imádni fogják!

Mindig azon tűnődtem, hogy miért csak a karácsonyi sütik formája lehet angyal, csillag vagy fenyőfa alakú, ha közelednek az ünnepek. Éppen ezért most egy olyan receptet hoztam Nektek, ahol a köret kap díszes köntöst, így egy főétel is az asztal dísze lehet a karácsonyi vacsorák alkalmával.

Hozzávalók


125 g kukoricadara
tej 4:1 arányban a kukoricadarához képest
2 ek. vaj
só ízlés szerint
kis marék reszelt parmezán
díszítésnek parmezán forgács
olíva olaj (kisütéshez)

Elkészítés


1. A vizet, a sóval és egy evőkanálnyi kukoricadarával felforraljuk (ezzel megelőzhető a csomósodás). Mérsékeljük a lángot és a többi kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe. 35-40 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nehezebb keverni. Ha kész, levesszük a tűzről. Végül belekeverjük a vajat, majd a reszelt parmezánt is. Ízlés szerint sózzuk.

2. Egy 15x20 cm-es (vagy hasonló méretű) tepsibe, vagy tálba (akár műanyag edénybe) beleöntjük a forró kását. Néhány percig eltart, míg a polenta elnyeri végső állagát. Ekkor letakarva 2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Amikor lehűlt, vegyük ki a tárolóból és vágjunk csillagformákat a masszából. Lehet így is fogyasztani, vagy olajban kisütni. Mielőtt azonban az olajban kisütjük, mindenképp itassuk fel papírral a felesleges nedvességet róla. Forró olajba beletesszük a polenta kockákat és 3-3 percig pirítjuk mindkét oldalát.

Tipp:

Tálaláskor parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére és koktél paradicsommal díszítjük. Bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések