A grízes puffancs könnyen elkészíthető köret. Főzelékek mellé szoktuk kínálni. Édesen is készíthetjük, akkor tegyünk egy kis cukrot és vaníliát a masszába.
100 ml tej
100 ml víz
csipet só
60 g gríz
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A vizet és a tejet öntsük egy edénybe.
Lassú tűzön melegítsük fel és adjuk hozzá a sót.
Amikor a tejes keverék elkezd főni, lassan adjuk hozzá a grízt.
Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Mikor elkészült, tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A tojást verjük fel és keverjük a hideg grízhez.
Alaposan kavarjuk össze.
A masszából formáljunk kis fasírtokat és forgassuk bele zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük meg mind a két oldalát. Nagyjából 3 perc alatt megsül.
Ne süsd túlságosan sokáig, mert a gríz már készen van, csak egy kicsit meg kell pirulnia, hogy finom legyen.
0 Megjegyzések