Ez a klasszikus, omlós tésztából készült finomság tökéletes vendégváró minden alkalomra!
Hozzávalók:
130 g cukor
225 g szoba-hőmérsékletű vaj
350 g sütőporos liszt
1/2 teáskanál só
6 evőkanál lekvár
Porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy nagyobb tálban keverd habosra a cukrot és a vajat, majd add hozzá a lisztet és a sót is. Gyúrd össze az egészet és formálj belőle cipót. Egy lisztezett nyújtódeszkán nagyjából 6 mm vastagságúra nyújtsd ki, egy kerek formával pedig szúrd ki belőle a formákat. A megmaradt tésztát ismét gyúrd össze és nyújtsd ki és formázd, hogy ne maradjon felesleg. A fél adag kör közepét szúrjuk ki egy kisebb kiszúróval. A tésztaköröket fektesd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Vigyázz, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mivel sütés közben meg fognak nőni. Süsd nagyjából 10 perc alatt aranyszínűre, majd egy rácson hagyd kihűlni. 1 teli és 1 lyukas linzerkarikát ragassz össze lekvárral, ha pedig minddel elkészültél, akkor szépen szórd meg porcukorral, hogy még ínycsiklandóbban nézzen ki.
0 Megjegyzések