Aki nem evett még kápia paprikából készült levest az most nagyon meg fog lepődni ezen a gazdag ízvilágon, mert szerintem semmihez sem hasonlítható! A mediterrán jelleg kedvéért most bazsalikomos túrógombóccal tálaltam. Jó étvágyat!
Hozzávalók
A krémleveshez:
1/2 kg kápiapaprika
3 dl csirke alaplé
1 gerezd fokhagyma
2 dl habtejszín
só,-bors ízlés szerint
Sós túgombóchoz:
450 g zsírszegény túró
2 darab tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 csipet só
10 bazsalikom, apróra vágva
Díszítéshez
friss bazsalikom
Elkészítés
1. Krémleves elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig
3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
5. Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.
6. Túrógombóc elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
7. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
8. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
9. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.
10. Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.
0 Megjegyzések