Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legjobb túrós desszert receptje: Így készül a vargabéles

Egy finom és könnyű recept, amit már nagyanyáink is ugyanígy sütöttek.

Hozzávalók


20 dkg spagetti tészta
50 dkg félzsíros tehéntúró
5 db egész tojás
5 dkg mazsola
1 csomag előhűtött réteslap
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1 dl olaj

Elkészítés


A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk két kivajazott jénai edényt. Sós lobogó vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük, és a vajjal elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot, valamint a mazsolát, összekeverjük a villával összetört túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel. A langyosra kihűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába. A kivajazott jénai edényt kibéleljük a réteslappal, amit megkenünk vékonyan olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik. Ráhintjük a túrós tölteléket, amit beborítunk a maradék réteslapokkal. 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések