Gyors és egyszerű mézeskalácsok, amit lehetetlen elrontani!
28 dkg finomliszt
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
30 g barna cukor
1.5 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
0.5 teáskanál kardamom
0.5 teáskanál gyömbér
0.5 teáskanál szerecsendió
1 db tojás
12 dkg méz
6 dkg vaj
Elkészítés
A hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
Gyúrjuk, amíg összeáll, majd cipót formázunk belőle.
Alufóliába becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formákkal kiszúrjuk. Ha nagyon törne a tészta, akkor gyúrjuk át néhányszor, hogy megpuhuljon a vaj!
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszítjük.
0 Megjegyzések