Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Burgonyaágyon sült töltött csirke: a fűszerezéstől lesz igazán különleges az ízvilága

Méz, fokhagyma, gomba...
A töltelék teszi olyan ínycsiklandóvá ezt a finomságot! Nem kell bele kenyér, vagy tojás, de még máj sem és mégis káprázatos! Gyakran elkészítem, mert nincs vele sok munka, de nagyon ízletes!

Hozzávalók:


1 kg apró szemű burgonya
1 közepes nagyságú csirke
vaj
olaj

A töltelékhez:
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
egy maréknyi gomba (friss, vagy szárított)
300 g fehér bab (konzerv)
zöldpetrezselyem
bors

A páchoz:
70 ml szójaszósz
1 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
bors

Elkészíts:


A szójaszószt, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük és bekenjük vele a megmosott csirkét. Hűtőbe tesszük és hagyjuk legalább 1,5 órát állni.

Közben előkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított gombát, öntünk alá egy kevés vizet, fűszerezzük és pár percig pároljuk. A zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot is beletesszük.

A csirke bőre alá nyúlunk egy éles késsel és kissé meglazítjuk. Egy darab hideg vajjal bekenjük.

A csirkét megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk ha szükséged, de akár össze is köthetjük a lábait. Ha sok a töltelék, a bőre alá is tehetünk, vagy mellé a tepsibe.

A megtisztított burgonyát kiolajozott hőálló tálba, vagy tepsibe tesszük, fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és öntünk rá egy kevés olajat, vagy olvasztott vajat. A csirkét ráfektetjük úgy, hogy a hátával felfelé legyen.

A csirkét is bekenjük olajjal, 190 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük. Ha a bőre túlságosan pirulna, de a hús még nem puha, akkor alufóliát teszünk rá. Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések