Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes falusi kocsonya családi receptje - Így főzd, hogy remegős legyen

Az igazán jó kocsonya lassan készül, hosszú órákon át fő, és sok füstölt hús kerül bele.
Az év végi ünnepek nagy kedvence a kellemesen fűszeres, kiadós kocsonya. Mivel sertéshúsból az igazi, így akár újévkor is kínálhatod vele a vendégsereget. Fontos, hogy bőrke is kerüljön a kocsonyába, különben nem dermed meg. Rakhatsz bele főtt tojást is.

Hozzávalók:


1.5 kg füstölt sertéscsülök
0.5 kg sertésköröm
0.5 kg sertésbőrke
0.5 kg sertésfarok
3 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 db paprika
2 db sárgarépa
6 db babérlevél
3 teáskanál szemes bors

Elkészítés:


A füstölt húst áztasd hideg vízbe egy-két órára, majd öblítsd le. Rakd egy fazékba, és öntsd fel hideg vízzel. Lassan forrald, közben folyamatosan szedd le róla a habot kanállal vagy szűrővel. Ha már nem képződik több hab, mehetnek hozzá a fűszerek. Rakd még hozzá a hagymákat, a paprikát, a babérlevelet, a répát, és ízlés szerint sózd, borsozd.

Nagyon lassan főzd addig, amíg a húsok megpuhulnak, a lé pedig szép tiszta lesz, ez legalább öt-hat óra. Ezt követően szűrd le a kocsonyát. A húsokat és a zöldségeket oszd el tálkákba, különböző formákba, majd hideg helyen hagyd megdermedni. Tálaláskor még szórd meg pirospaprikával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések