Az év első napján általában lencselevest fogyasztunk. Megmutatjuk azt a receptet, ami nekünk a leginkább bevált!
25 dkg lencse,
2-2 szál sárga- meg fehérrépa,
1/2 zellergumó,
1 kis fej vöröshagyma,
50 dkg sertésköröm,
20 dkg füstölt oldalas,
1-1 evőkanál liszt meg olaj,
2 evőkanál tejföl,
só,
késhegynyi pirospaprika,
tárkony.
Elkészítése:
A sertéskörmöt és az oldalast másfél liter vízben félig puhára főzzük, majd a lencsét és a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. Az olajból a liszttel meg a reszelt vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele. Apró csipetkét is főzhetünk bele, és tálaláskor a tejföllel gazdagítjuk. (Füstölt hús helyett jó a kolbász is hozzá.) Sózni nem kell, mert a füstölt hús sós.
0 Megjegyzések