Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rakott csirke, ínycsiklandó tejfölös szósszal

Lélekmelengető finomság az őszi napokra. 
Tetszés szerint bármilyen zöldséggel elkészíthető, így az íze mindig más. Ha van otthon egy kis zöldbab, borsó, cukkini, brokkoli, az is kerülhet bele. A család nem nagy zöldség rajongó, de így mindenki örömmel megeszi, mert nagyon ízletes! Első kóstolásra elnyerte a tetszésünket!

Hozzávalók:


- 350 g csirkemell
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 sárgarépa
- 1 paprika
- kevés zöldbab (konzerv)
- 1 maréknyi koktélparadicsom
- 150 ml tejföl
- 1 tojás
- 100 g reszelt sajt
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:


A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira, a répát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Majd lecsepegtetve tegyük egy kiolajozott, hőálló tálba. A paprikát is vágjuk apróra, a paradicsomot vágjuk ketté és keverjük a többi zöldséghez. Tetszés szerint adjunk hozzá egy kevés zöldbabot, fűszerezzük.

A húst vágjuk kisebb darabokra és fedjük be vele a zöldségeket, sózzuk meg. A tejfölt keverjük össze a tojással, fűszerezzük és adjuk hozzá a reszelt sajtot. Öntsük a húsra. 180 fokos sütőben süssük nagyjából 35 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések