Olyan egyszerű ez az étel. Mégis összecsordul a nyál a szánkban. Maradék sült húsból is készülhet!
Hozzávalók, 2 szelethez:
1 szál újhagyma
10 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
10 dkg (maradék sült) marhahús
1 ek. olaj
fél dl fehérbor
só, bors
1 csipet őrölt chili
2 szelet rozskenyér
5 dkg reszelt ementáli sajt
A tálaláshoz saláta, paradicsom
Elkészítés:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst falatnyi kockára vágjuk..
Az olajat serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a hagymát. Rövid kevergetés után hozzáadjuk a gombát, átpirítjuk. Felöntjük a borral, megszórjuk a rozmaringgal, sóval, borssal, chilivel ízesítjük és összepirítjuk. Másik serpenyőben a húst átpirítjuk a fokhagymával, és összekeverjük a gombával.
A kenyereket megpirítjuk, ráhalmozzuk a gombás ragut, és megszórjuk reszelt sajttal. A sütőt forró grillfokozatra állítjuk, és 2 perc alatt megsütjük a szendvicset. Salátával, paradicsommal tálaljuk.
0 Megjegyzések