Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ez a legfinomabb puncsszelet, amit valaha készítettem

Nem kell többé a cukrászdában vásárolni belőle, ennél nincs jobb!

Hozzávalók kb. 16 szelethez:


A tésztához:
5 tojás
5 ek. cukor
1 citrom reszelt héja
5 ek. liszt

A krémhez:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 ek. kakaópor
3 ek. rum
2 ek. baracklekvár

A tetejére:
10 dkg porcukor
1 narancs kicsavart leve
2 csepp piros ételfesték

Elkészítés:


1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjehabbal lazítjuk. A tepsiben elsimítjuk, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.

2. A krémhez a kihűlt piskóta szélét körben, 2 cm szélesen levágjuk, keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, a rumot, a baracklekvárt, és kézzel krémmé gyúrjuk.

3. A piskótát lapjával félbevágjuk, az alját sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, majd elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a piskóta tetejével, kicsit rányomjuk.

4. A porcukrot a narancslével és az ételfestékkel elkeverjük, a piskóta tetején evőkanállal elsimítjuk és hagyjuk megszáradni. Óvatosan kiemeljük a tepsiből, vágódeszkára tesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések