Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szivárványos fonott kalács

Nem csak mutatós, finom is. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók kb. 10 szelethez:


50 dkg finomliszt
1 zacskó szárított élesztő
3 ek cukor
1 tojás + 1 sárgája
2 dl habtejszin
1 dl tej
1 mk. sárga ételfesték
1 mk kék ételfesték
1 mk piros ételfesték
1 ek. olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, az élesztőporral és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe ütjük a tojást, a tojássárgáját, beleöntjük a tejszínt és a tejet. A tésztát kézzel vagy géppel 10-15 percig dagasztjuk, majd 30 -35 percig szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát három egyforma darabba vágjuk, egyenként beledolgozzuk az ételfestéket, hogy egyenletes színt kapjunk. Letakarva további 30 percig pihentetjük őket.
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A tésztákból egyforma rudakat formázunk (kb. 35 cm hosszú), és megfonjuk a kalácsot. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések