A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Működik a NASA térhajtóműve! Akár 4 óra alatt el lehet jutni a Holdig! – EmDrive

Az általunk ismert fizikának ellentmondó hajtómű nyithatja meg a kaput a csillagok közé. Korábban már beszámoltunk mi is róla, hogy a NASA óriási felfedezést tett: létrehozott ugyanis egy olyan meghajtási rendszert, mely elméletileg nem is létezhetne.
Éppen ezért nem működhetne, legalábbis nem lenne szabad működnie. A tavaly és az idén elvégzett teszteken és kísérleteken azonban egyértelműen arra az eredményre jutottak, hogy a térhajtómű, azaz az EmDrive valamiért mégis képes működni.

Előzőekben már a kínaiak megalkottak egy hasonló eszközt Kína megalkotta az EM hajtóművet, amihez nem kell üzemanyag és 3 hét alatt a Marsra lehet vele jutni – A NASA lehetetlennek tartja

A NASA térhajtóműve már évek óta nagy kérdés, és izgalmas projekt az űrügynökség berkein belül. Eleinte sokan egyszerűen nem tartották lehetségesnek a megépítését.
Newton harmadik törvénye – a hatás-ellenhatás törvénye – kimondja, hogy minden hatás egy azonos mértékű, de ellentétes ellenhatást vált ki. Ennek megfelelően nem működhetne a szerkezet, mivel az EmDrive-on nincs semmiféle kivezető, ahol az energia távozhatna.

A szerkezet azonban mégis köszöni, de jól működik. Jobban, és hatékonyabban, mint bármilyen más hajtómű rendszer, és annak ellenére fejt ki tolóerőt, hogy ez lehetetlen.

„Ez olyan, mintha meghazudtolnánk a gravitáció törvényeit, és az elejtett alma felfelé esne a fáról, de nem tudnánk, miért.”
A legfrissebb tesztek arról árulkodnak, hogy alig 4 óra alatt el lehetne jutni a hajóművel a Holdra, 70 nap alatt pedig a Marsra.

Ez pedig óriási előrelépés lehet az űrutazás tekintetében. Ráadásul nem igényel semmilyen korábban megszokott hajtóanyagot, vagyis nem kell hozzá “üzemanyag”. Éppen ez teszi hihetetlenül naggyá és áttörést hozóvá a térhajtóművet, mivel végtelen és kimeríthetetlen.

Olyan lökéshullámokat és tolóerőt eredményez, ami ezerszer erősebb a fotonrakéták által produkált tolóerőnél.

A technológia egyértelműen utat nyitna a kozmosz felé, hiszen gyorsan, üzemanyag hiány nélkül juthatnánk el az univerzum távolabbi szegleteibe anélkül, hogy több évtizeden át utaznánk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések