Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Meglepetés csirke sajtosan, ínyenc szósszal! 30 perc alatt elkészítheted életed legízletesebb csirkéjét!

Különleges és nagyon ötletes étel! Olyan ízletes, mint az éttermekben készült finomság!

Hozzávalók:


3 db csirkemell,
1 bögre tej,
6 db közepes nagyságú burgonya,
1 db hagyma,
2 db paradicsom,
2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma,
150-200 g sajt,
3 evőkanál tejföl vagy majonéz,
olaj a forma kikenéséhez,
só, bors ízlés szerint,
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Vágjuk fel a csirkemellet apró darabokra, öntsük rá a tejet és hagyjuk állni 1-1,5 órát, hogy a csirkemell megpuhuljon, közben készítsük el a formákat alufóliából, ebben lesz a "meglepetés".

A fóliát hajtsuk össze több rétegbe és helyezzük egy befőttes üveg, vagy joghurtos doboz aljára. Hajtsuk be a széleit minél egyenletesebben és vegyük le a befőttesüvegről. Ha nincs otthon alufóliád akkor elkészítheted sütőformákban is.

Tegyük a fóliából készített formákat tepsibe és kenjük ki a belsejüket olajjal. A burgonyát karikázzuk fel és rakjuk bele a formákba, fűszerezzük sóval, borssal.

A burgonyakarikákra tegyük rá a felszeletelt hagymakarikákat.

Tegyük rá a lecsöpögtetett csirkemellet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Készítsük el a szószt: verjük fel a tojást, adjuk hozzá a majonézt vagy a tejfölt és kavarjuk jól össze, öntsük rá az elkészített szószt a húsra ( kb. 2 kanállal jusson mindegyik adagra). Ha véletlenül kevés a szósz, akkor még készítsünk egy adagot. A szószra tegyük rá a karikára vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát.

A tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot.

180 fokos sütőben süssük 20-30 percet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések