Akár a maradék burgonyát is felhasználhatjuk a következő ízletes saláta elkészítéséhez!
Hozzávalók:
2 db nagyobb burgonya
1 db kaliforniai paprika
fél szál póréhagyma
1 db sárgarépa
saláta levelek
1 db paradicsom
Öntet:
4 evőkanál joghurt
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors, citromlé
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. A paprikát csíkozzuk fel, és serpenyőben kis olívaolajon lassú tűzön pároljuk meg. Karikázzuk fel a póréhagymát, reszeljük le a sárgarépát és keverjük össze a zöldségeket. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Paradicsommal és salátalevéllel díszítve tálaljuk.
0 Megjegyzések