Az ízek kavalkádja! A narancs édes pezsgése és a bor különleges zamata adja meg a hangulatát ennek a könnyed levesnek, amit akár percek alatt elkészíthetünk! A nehéz ételek után biztosan jól fog esni!
Ebédre tökéletes, ráadásul a gyerekek is kedvelni fogják!
Hozzávalók:
4 dl víz
3 dl fehérbor
6 dl narancslé
só, 5 szegfűszeg, 3 ek. cukor
1 tojássárgája
2 dkg étkezési keményítő
Elkészítése:
A vizet, a fehérbort és a frissen facsart narancslevet forraljuk össze pár szem szegfűszeggel, kevés sóval és cukorral. 5 percig gyöngyözve főzzük.
Közben keverjük ki a tojássárgáját a keményítővel, és picit adjunk hozzá a forró levesből, majd az egészet öntsük a leveshez. Forraljuk össze.
Ha kész és már sűrű, akkor átszűrjük. Melegen, de hidegen is tálalható!
0 Megjegyzések