Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krumpligombócos zöldségleves, szerelem első kóstolásra!

Még a gyermekeim is szeretik, ennél nagyobb elismerés nekem nem is kell!

Hozzávalók:


1 csirkemell
2 sárgarépa
1 kisebb zeller
3 liter víz
250 g gomba
1 marék hajdina, vagy rizs
1 hagyma
1 babérlevél
petrezselyemzöld
bors

A krumpligombóchoz:
3 közepes méretű burgonya
1 tojás
3 – 4 evőkanál liszt
csipet só

Elkészítése:


A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd meg. A csirkemellet kockázd fel és add hozzá, pirítsd amíg kifehéredik, majd öntsd fel a vízzel. Fűszerezd és fedő alatt hagyd felforrni, tedd bele a hajdinát, vagy a rizst. A gombát tisztítsd meg és vágd szeletekre, tedd a levesbe. A megtisztított répát és zellert vágd vékony csíkokra és tedd az edénybe. Fedő alatt, lassú tűzön hagyd főni.

Amíg a leves fő, elkészítjük a krumpligombócot. A burgonyát hámozd meg, vágd kockára és sós vízben főzd meg. Pépesítsd és hagyd kihűlni. Add hozzá a tojást és 3 evőkanál lisztet. Egy sűrű, de kanállal szaggatható massza kell legyen. Ha nem elég sűrű, adj hozzá még egy evőkanál lisztet. Amikor a hús és a zöldségek is megfőttek, szaggasd bele a gombócokat a levesbe. Egy teáskanalat márts bele a levesbe, majd a tésztából egy kiskanálnyit tégy az edénybe. Minden gombóc előtt mártsd bele a kanalat a levesbe, különben ráragad a massza. Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére, el is készült. Tetszés szerint megszórhatod petrezselyemmel és már kínálhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések