A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült a nagy titok: így kell kiolvasztani a húst 5 perc alatt!

Hogyan olvaszthatjuk ki a fagyos húst öt perc alatt?
Vegyünk két fém edényt és tegyük a mosogató kagylóba.

Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg vízzel és helyezzük a húsra.

A húsdarab vastagságától függően, 5-10 perc elég az olvasztáshoz. Hihetetlennek tűnhet, de működik.

És ennek van egy tudományos magyarázata is. A fémek jó hővezetők, ezért működik ez a trükk.

Figyelem! A kiolvasztott húst soha ne fagyasszuk újra! Ha túl soknak találjuk a kiolvasztott mennyiséget, készítsük el és megfőzve vagy sütve a hűtőben eláll néhány napig. Mert amikor lefagyasztjuk a hús, a baktériumok nem pusztulnak el, csak „vegetálnak”, ezért nem romlik meg a hús.

De a kiolvasztás során a baktériumok elszaporodhatnak a hús felületén, és ha így fagyasszuk le, az újra kiolvasztás során betegséget okozhat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések