A torta alapja vajas-zabkekszes keverék, de ízlés szerint babapiskótából, vagy éppen kekszből is készíthetjük, nem kell a sütéssel bajlódnunk.
Hozzávalók:
- 4 cm-es tortaformához:
- 1,5 csomag Győri Édes Zabfalatok
- 15 dkg vaj
- a csokoládés részhez:
- 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
- 35 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
- a mogyoróvajas részhez:
- 30 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
Elkészítés:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat, és keverjük össze.
Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el, és tenyérrel jól nyomkodjuk le.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. (teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk)
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott, és visszahűtött csokoládét.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez. (keverőkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)
Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek. (én előző nap összeállítottam a tortát, és tálalásig a hűtőben pihent)
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, óvatosan helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
0 Megjegyzések