A szomszéd Marika csak rákente a túrókrémet a piskótára, megszórta szilvával, és mire észbe kaptam, kész volt a szuper süti.
Hozzávalók kb. 10 szelethez:
a krémhez:
25 dkg túró
1 tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál mandulaaroma
1 teáskanál vaníliaaroma
a piskótához:
3 tojás
17,5 dkg lágy vaj
17,55 dkg cukor
20 dkg átszitált liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
a tetejére:
8 szilva
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A tepsit (28x18 cm) kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a belső oldalát is beborítsa. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
A krémhez összekeverjük a túrót a tojással, a cukorral, mandula- és vaníliaaromával. Félretesszük.
A piskótához keverőtálban a tojásokat a vajjal, a cukorral, az átszitált lisztel, a sütőporral és a vaníliaaromával alaposan elkeverjük. A tepsibe öntjük, kanállal a tetejére halmozzuk a túrós krémet, majd óvatosan szétterítjük rajta. A szilvát a torta tetejére rakosgatjuk, majd a sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána szeleteljük. Tálalásnál porcukrot szórunk a tetejére.
0 Megjegyzések