Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Szilvás túrótorta. Ez most az egyik kedvencem

A szomszéd Marika csak rákente a túrókrémet a piskótára, megszórta szilvával, és mire észbe kaptam, kész volt a szuper süti.
Hozzávalók kb. 10 szelethez:

a krémhez:
25 dkg túró
1 tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál mandulaaroma
1 teáskanál vaníliaaroma

a piskótához:
3 tojás
17,5 dkg lágy vaj
17,55 dkg cukor
20 dkg átszitált liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma

a tetejére:
8 szilva

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A tepsit (28x18 cm) kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a belső oldalát is beborítsa. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.

A krémhez összekeverjük a túrót a tojással, a cukorral, mandula- és vaníliaaromával. Félretesszük.

A piskótához keverőtálban a tojásokat a vajjal, a cukorral, az átszitált lisztel, a sütőporral és a vaníliaaromával alaposan elkeverjük. A tepsibe öntjük, kanállal a tetejére halmozzuk a túrós krémet, majd óvatosan szétterítjük rajta. A szilvát a torta tetejére rakosgatjuk, majd a sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána szeleteljük. Tálalásnál porcukrot szórunk a tetejére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések