Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagymamám elárulta a trükköt! Így lett még finomabb a töltött káposztám

Azóta nem győzöm továbbadni a titkát.
Az erdélyiek egyik jellegzetes eledele a töltött káposzta. Ha egyszer sikerül Erdélybe látogatnod, ki ne hagyd ezt a finomságot. Egy életre bele fogsz szeretni!

Ha otthon is szeretnél majd töltött káposztát készíteni, az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod.

1. Annak érdekében, hogy a töltött káposzta ne égjen oda, használjunk öntött vas, vagy egy vastagabb aljú edényt. Kuktában is főzhetjük, ha már egy kicsit biztosabbak vagyunk az elkészítésében, és nem kell kóstolgatnunk közben, hogy mikor lett kész.

A fedelet mindig szorosan zárjuk rá. Ha a sütőben készítjük akkor nagyon lassú tűzön készítsük. Öntsük alá vizet, vagy olaj, tejszín, és zöldfűszerek keverékéből készített levet.

2. Ha mindenik töltelék tetejére egy kis kocka vajat teszünk, akkor sokkal finomabb lesz.

3. A tapasztaltabb háziasszonyok úgy tartják, hogy ne csak “szalmaágyra” (vékonyra vágott káposzta) fektessük a töltelékeket, hanem egy pár zöldséget is tegyük közé. Bármilyen zöldséget, zöld fűszert vágjuk apóra, öntsünk rá olajat, majd erre tegyük a vékonyra vágott káposztát, és a tölteléket.

4. Amikor felöntjük vízzel, bármilyen húsalaplével, vagy borral is pótolhatjuk.

5. Keletebbre a káposzta helyett szőlőlevelet is szoktak használni, ekkor tejszínes fokhagymás lével öntik fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések