Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Meggyes-túrós süti, ami kezdőknek is garantáltan sikerül

Mivel igen egyszerű sütemény, bárki bátran hozzáfoghat, mennyei desszert a végeredmény.
Hozzávalók

22x32 cm-es tepsihez:
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 evpkanál holland kakaó (kisebb kanállal)
3 db tojás (nagy)
10 dkg vaj
csipet só

a töltelékhez:
45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (vagy 2 evőkanál keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 nagy üveg magozott meggybefőtt (vagy szezonban 1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy)

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

A magozott meggybbefőttetről a levét leöntjük, a gyümölcsöt alaposan lecsepegtetjük. (Ha nyáron készítjük, a meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le - érdemes már előző nap lecukrozni.)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések