Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Imádod a cukkinit? Akkor ez is a kedvenced lesz! Baconös-cukkinis serpenyős tojás

Pikk-pakk elkészül, mégis laktató ételt tálalhatsz reggelire, ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:

1 db zsenge zöld cukkini
1 db zsenge sárga cukkini
1 db lila hagyma
10 dkg bacon
6 db tojás (nagy)
őrölt színes bors
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont vágjuk szélesebb csíkokra.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, majd kevergetve süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, majd pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd néha megkeverve pároljuk roppanósra.

A tojásokat enyhén sózzuk, villával alaposan verjük fel, öntsük a serpenyőbe, és szórjuk meg az előzőleg pirosra sütött baconnel. Ezután süssük ízlés szerint lágyabbra, vagy éppen kissé keményebbre.

Amikor a tojás kellően megsült, vegyük le a tűzről, és rögtön tálaljuk.

Tálalhatjuk a serpenyőben, vagy ízlés szerint tányérban. Kínáljunk mellé friss péksüteményt, vagy egy szelet kenyeret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések