Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Göngyölt padlizsán: hússal és sajttal tettem egyedivé, íme az eredmény

Csak egymásra pakoltam a rétegeket, megsütöttem, és ez lett belőle.
Ma egy olyan receptet mutatunk, ami nagyon könnyen elkészíthető, fenségesen mutat és egyszerűen megunhatatlan! Padlizsán helyett cukkinival is készíthetjük. Hidegen is finom, így előételnek is remek!

Hozzávalók:

550 g darált marha, vagy sertéshús
50 g kenyér tejbe áztatva, vagy 50 g zsemlemorzsa
150 g sajt
80 g parmezán
2 tojás
3 padlizsán
petrezselyemzöld
bors

Elkészítés:

A húst, a parmezánt, a tojásokat és a tejbe áztatott, kinyomkodott kenyeret egy tálba tesszük, fűszerezzük és összegyúrjuk.

A padlizsánt megmossuk, vagy meghámozzuk és hosszú csíkokra vágjuk.

Grillsütőben, vagy egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat sütjük nagyjából 1 percig, hagyjuk kihűlni. Az asztalra sütőpapírt terítünk. A sütőpapírra tesszük a padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a darált húst.

A sajtot felszeleteljük és a húsra tesszük, teljesen fedjük be vele. A sütőpapír segítségével feltekerjük.

Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések