Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Krumplis torony. Annyira ötletes, ahogy összerakja a hozzávalókat

Csodájára jár majd mindenki!
Hozzávalók 4 személyre:

6 szem burgonya
1,5 dl olívaolaj
1 tojás
1 avokádó
2 evőkanál citromlé
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 csipet őrölt kömény
40 dkg csirkemell

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200C°-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.  A szeletekből 12 darab kb. 8 cm átmérőjű kört rakunk ki a sütőpapíron, megcsurgatjuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 12 percig sütjük.

A tojást keményre (10 perc) főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk. Az avokádót négybe vágjuk, eltávolítjuk a magját és leszedjük a héját, a húsát villával szétpasszírozzuk. Hozzáadunk 1 ek. citromlevet, sózzuk, borsozzuk.

A koriandert finomra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, a paprikát kis kockákra vágjuk. Mindezeket összekeverjük egy tálban az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, csipetnyi cukorral és kevés citromlével fűszerezzük.

A paradicsomokat negyedekre, a tojást nagyobb kockákra vágjuk. Az egészet összekeverjük a paprikával. Ha kell, sózzuk, borsozzuk.

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és korong formájúra vágjuk. Kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát lepirítjuk.

A sült burgonyalapra paprikás tölteléket halmozunk, rá egy csirkemell darabot teszünk, arra egy burgonyalapot, majd ismét töltelék, hús és végül egy burgonyalap kerül. Korianderrel díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések