Nem éhezni kell, csak okosan enni sokat!
Igaz, hogy a tökéletes mennyiség és minőség bevitele egyénfüggő is, mert múlik az emésztésünkön, félépítésünkön, korunkon, vagy azon, hogy mennyit mozgunk, stb, de azért általánosságban elég pontosan meg lehet mondani, mi az ideális táplálék a nap utolsó étkezésére, ha az a cél, hogy fogyjunk és egészségesek legyünk!
Két táplálkozási szakértő is összeállt, hogy grammra pontosan megadják nekünk az iránymutatót. A diétás vacsora összetételét Stephanie Clarke és Willow Jarosh állította össze:
Összesen 450-550 kalóriát kell elfogyasztanunk, amiből:
- 50-75 gramm szénhidrát (pl.: zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű pékáruk)
- 25-35 gramm fehérje (pl.: csirkemell, pulykamell, tengeri hal, tofu)
- 15-25 gramm zsír (pl.: kókuszzsír, szőlőmagolaj)
- 8 gramm rost (pl.: zöldség, gyümölcs)
- 4-7 gramm (hozzáadott) cukor
Természetes nagyon nem mindegy az sem, hogy ezt mikor fogyasztjuk el! A vacsoránkat lefekvés előtt 3 órával kell megenni, mert ennyi idő alatt tudjuk lebontani. Ezt befolyásolja, ha este edzünk, vagy az is, hogy napközben, esetleg a vacsora előtt nem sokkal mennyit és mit ettünk.
Szóval mindenképpen bele kell kalkulálni saját szokásainkat és adottságainkat, de ha a fentieket követjük, nagyon nem lőhetünk mellé, és az eredmény sem marad el!
0 Megjegyzések