Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Finom burgonya fasírt ebédre vagy vacsorára, de bármilyen ünnepen megállja a helyét köretként!

A burgonya az egyik legközkedveltebb eledelünk, szinte el sem tudnánk képzelni nélküle az életünk. Fogyasszuk változatosan, ne ragadjunk le a sült krumpli, krumplipüré párosnál. Az alábbi krumpli fasírt biztosan ízleni fog, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:

6 burgonya
1 tojás
2 evőkanál liszt
1 hagyma
olaj
só, bors

Elkészítés:

1. reszeljük le a burgonyát kis lyukú reszelőn
2. reszeljük le, vagy vágjuk nagyon apróra a hagymát. Ettől sokkal ízletesebb lesz a fasírt, és némi színt is kölcsönöz a színtelen krumplinak.
3. a burgonyát és a hagymát ezután turmixoljuk össze.
4. adjuk hozzá a tojást, fokozatosan kavarjuk bele a lisztet, sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
5. az olajat forrósítsuk fel a serpenyőben, majd tegyünk egy-egy evőkanál masszát a forró olajba. Süssük mindkét oldalt aranybarnára.
6. Fogyaszthatjuk tejföllel, fokhagymaszósszal, salátával, reszelt sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések