Az alábbiakban a világ legfinomabb sajtszószát mutatjuk be, ami egy egyszerű főtt tésztából pillanatok alatt képes mennyei ételt csinálni!
A pasta az egyik legközkedveltebb olasz tésztaféleség. Az a jó benne, hogy egyszerűen, és nagyon gyorsan elkészíthető. És számos szósszal kínálhatjuk, melynek csak a fantáziánk szabhat határt.
Most egy nagyon finom sajtszószos pasztát mutatunk, pár perc, és készen van.
Hozzávalók:
250 ml tej
150 gramm sajt
2-3 evőkanál liszt
30 gramm vaj
4 evőkanál növényi olaj
só, bors
kömény
bazsalikom
Elkészítés:
1. reszeljük le a sajtot
2. szórjuk a lisztet egy száraz serpenyőbe, pirítsuk néhány percig, közben folyamatosan kavargassuk.
3. öntsük a serpenyőbe az olajat, és keverjük jól össze
4. fokozatosan öntsük hozzá a tejet, és kavargassuk, míg csomómentes lesz. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű, puha vajat is.
5. a végén adjuk hozzá a sajtot, és addig kavargassuk kis lángon, míg a sajt felolvad.
6. tegyük a szószba a megfőtt pastát, kavarjuk össze, szórjuk meg az köménnyel, és a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le fogyasztás előtt néhány percre.

0 Megjegyzések