Amikor egy kicsit több időnk jut a főzésre. Ez persze nem azt jelenti, hogy reggeltől-estig főznünk kellene, de hétvégén elkészíthetünk egy-egy különlegesebb fogást.
A rakott krumplit egy egy kicsit újragondoltunk, és most ezt a receptet osztjuk meg veletek!
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 ½ reszelt csésze sajt
1 csésze kockára vágott bacon
½ csésze újhagyma
2 teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
apróra vágott friss fűszernövények
1 csésze tejszín
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2. Vajazzunk ki egy hőálló tálat.
3. Hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyra a burgonyát.
4. Rétegezzük a burgonyát a kivajazott edénybe, sózzuk, és borsozzuk.
5. Tegyünk rá a baconből, a sajtból, az újhagymából, a zöld fűszerekből, majd ismét egy réteg burgonya következik.
6. Addig rétegezzük, míg elfogynak a hozzávalók, a legvégén újhagymával, és sajttal borítsuk. Öntsük le tejszínnel.
7. Borítsuk be alumínium fóliával, és süssük 30 percen keresztül.
8. Ezután vegyük le a fóliát róla, és addig süssük, míg a sajt aranybarna lesz.
9. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 15 percet.

0 Megjegyzések