A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erasmus pénzekből oktatják magyar fiataloknak a migránsok simogatását

Bejöhetek? címmel Budapesten tartanak tréninget tíz ország fiataljainak arról, hogyan kell leküzdeni az idegengyűlöletet, az előítéleteket, pozitív irányba elmozdítani a fiatalok hozzáállását a menekültekhez és mindezzel segíteni a migránsok integrálását. Közben Olaszországba magyar fiatalokat toboroznak egy hasonló tréningre. A projektek egy széles nemzetközi kapcsolathálózattal rendelkező, 2012-ben alapított civil szervezet a Kulturális Kapcsolatokért Alapítványhoz köthetők, és Erasmus pályázatokból finanszírozzák őket. Felmerül, hogy az Európai Unió és az Európai Bizottság ifjúsági pályázatai révén próbálná letolni torkunkon a kötelező betelepítési kvótát?
Egy olvasónk hívta fel a figyelmet egy Facebook hirdetésre, melyben egy ICRP Projects néven futó hivatalos oldal keres magyar fiatalokat egy olaszországi tréningre. 18 és 35 év közötti fiatalokat és fiatal felnőtteket utaztatnának egyhetes, novemberi programra. A projektben olyan fiatalokat szólítanak meg, akik tevékenyek az ifjúsági szervezésben, és azt kellene elsajátítaniuk, hazaérkezve munkájuk során, miként segíthetik a menekültek integrációját. A hirdetés szerint egy egész magyar csoport utazik hamarosan az olasz tengerpartra, Agrigento városába, ha jól értjük azért, hogy elsajátítsa a migránssimogatás művészetét.

A képzést Erasmus forrásból finanszírozzák. Az Erasmus az Európai Felsőoktatási Térség területén tanuló hallgatók más országok társintézményekben való tanulmányait segítő program, amely az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, mely mostanáig több mint 2,5 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Tehát a képzés az Erasmus szárnyai alatt valósul meg, szállást, teljes ellátást is finanszírozzák, továbbá a kiutazást is megtérítik 275 euróig (90.000 Forint). Az Erasmus az Európai Bizottság programja, így aztán nem meglepő, hogy a tagállamaira kötelező betelepítési kvótát ráerőltetni igyekvő, és az egyedi kultúrák helyett a multikulturális Európát terjesztő unió célja már valami egészen más. Most már a fiatalokat is leginkább arra használnák fel, hogy letolják a tagállamok torkán a betelepítési kvóta következményeit.

Más országok ifjúságát Magyarországon képzik a migráns simogatásra

A képzést hirdető ICRP Budapest a Magyarországon 2012-ben alapított Kulturális Kapcsolatokért Alapítvány  és intézet. Weblapjukon számos értekezést találtunk, amelyek nemzetközi konferenciákon való részvételről tanúskodnak, közülük jó néhánynak témája a migráció, az elfogadás, és a kultúrák közötti békés együttélés. Futó projektjeik közt kutakodva, az olaszországi tréningnél talán még izgalmasabb képzést is találtunk. Valamikor ősszel 37 fiatal vesz részt 10 országból Budapesten egy izgalmas képzésen, a szemináriumok alkalmával a résztvevők azt tanulják meg, hogyan kell fellépni az idegengyűlölet ellen. Elsajátíthatnak olyan kreatív terjesztési eszközöket, melyet az ifjúsági szervezeteknek saját országukban ajánlanak alkalmazni egy diszkrimináció ellenes stratégia jegyében. 

Már a program neve is beszédes: Can I come in? – azaz Bejöhetek?

A szervezet honlapján olvasható összefoglaló szerint a fiatalok attitűdjének alakításával érhető el, hogy hatékony legyen a menekültek integrációja Európában. A hatékony beilleszkedés pedig szerintük többféle jelentéssel bír. Például ilyen a jogok megszerzése, az interkulturális és vallásközi párbeszéd, a lakhatási és egészségügyi kihívások kezelése, valamint a mítoszok és előítéletek elleni küzdelem. A fenti fogalmak Európa más országában folytatott gyakorlatáról többször beszámoltunk. Multinacionális áruházláncok és gyártók tüntetik el sorra csomagolásukról a keresztet, több európai országban oktatási intézményekben szabályozták az öltözködést a muszlim vallásúak érdekében, legutóbb Franciaországban döntöttek arról, hogy el kell távolítani II. János Pál pápa szobráról a keresztet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések