A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Élve gyújtotta fel a gyerekeket egy óvoda biztonsági őre Brazíliában, nyolcan meghaltak

Hét négyéves gyerek és egy óvónő meghalt egy brazíliai óvodában szándékos gyújtogatás miatt kitört tűzvészben – jelentette pénteken a helyi média.  
A tragédia a délkelet-brazíliai Minas Gerais állam Janauba városában történt előző napon. A óvoda őre – aki a múlt hónapban egészségi okokra hivatkozva fizetés nélküli szabadságot vett ki – elment a munkahelyére, hogy átadja az orvosi igazolást, és ekkor leöntött szesszel több gyereket, majd meggyújtotta őket. Az épület is lángra lobbant, és sokan bennégtek. Hét négyéves gyerek és egy óvónő meghalt, mintegy negyvenen megsérültek – írja az MTI.

Az őr magára is locsolt a gyúlékony folyadékból, ezért ő is súlyos égési sérüléseket szenvedett, és nem sokkal később meghalt. Az ötvenéves férfi indítékai egyelőre nem ismertek. A rendőrség azt feltételezi, hogy mentális zavarokkal küszködött.


A BBC beszámolója szerint összesen huszonöten – többnyire négy-öt éves gyerekek – kerültek égési sérülések miatt kórházba.

Michel Temer brazil elnök az eset után együttérzését fejezte ki a hozzátartozók számára. Janaubában egyhetes gyászt rendeltek el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések