A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtalálták Czeglédy aranyrúdjait Ausztriában – Gyurcsány 80 millióval támogatta a bűnszervezetet

Csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat találtak egy Czeglédy Csaba nevére nyitott ausztriai széfben – derült ki, miután a Csongrád Megyei Főügyészség jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz a több, mint hárommilliárd forint kárt okozó költségvetési csalás bűntette miatt. A kormánypártok elvárják, hogy Gyurcsány Ferenc tisztázza magát a Czeglédy Csabának nyújtott 80 millió forintos kölcsön ügyében – jelentette ki Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő.
Több aranyrudat is találtak egy magyar határhoz közeli osztrák kisvárosban lévő bankfiókban a Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben, az aranyrudak összsúlya megközelíti az egy kilogrammot, tudta meg a Magyar Idők a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől, Szanka Ferenctől. Egy kilogramm aranyrúd értéke tizenötmillió forint. A rudakat a bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében foglalták le. A jogsegélykérelem keretében további kérdések megválaszolását kérte a főügyészség az osztrák hatóságoktól, tisztázni kell, hogy Czeglédy Csabának van-e Ausztriában számlája bármely pénzintézetnél. Az ügyészség annak érdekében, hogy az adatokat soron kívül megkapja az osztrák központi bankszámla-nyilvántartásból, az osztrák hatóságok mellett megkereste az Eurojustot, azaz az Európai Unió nemzetközi igazságszolgáltatási együttműködést koordináló ügynökségét is.

A kormánypártok elvárják, hogy Gyurcsány Ferenc tisztázza magát a Czeglédy Csabának nyújtott 80 millió forintos kölcsön ügyében – jelentette ki Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteken. Nyilatkozata szerint dokumentumok bizonyítják, hogy Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát, akinek tavaly februárban 80 millió forintos kölcsönt adott. A szerződést Gyurcsány Ferenc családi cége, az Altus intézte, a megállapodást a volt kormányfő felesége, Dobrev Klára írta alá. Választ várnak arra, hogy Gyurcsány Ferenc miért adott pénzt Czeglédy Csabának, pontosan milyen pénzügyi kapcsolat áll fent közte és Czeglédy Csaba, illetve az Altus és a politikus cége között.

Tudott arról Gyurcsány Ferenc, hogy az az összeg, amit kölcsönad, egy bűnszervezethez folyik be?
– tette fel a kérdést Hollik. Azt is firtatta, hogy miért állt érdekében pénzelni egy bűnözőt, aki hárommilliárdos áfacsalást követett el és több száz diákot megkárosított. Felszólította Gyurcsány Ferencet és az Altust, hogy válaszoljanak és tisztázzák a felmerült kérdéseket.

A gyanú szerint a Czeglédy által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Human Operator Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A Human Operatorhoz kapcsolódó iskolaszövetkezetek nagy része a cég által közvetített diákmunka után nem fizette ki a tanulók májusi és júniusi bérét. Az elmaradás becslések szerint mintegy ezer diákot érint, és súlyos milliókra rúg. Az ügyben eddig tizennégy embert helyeztek előzetes letartóztatásba.

Forrás: magyaridok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések