A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre durvább a migránshelyzet a ma­gyar ha­tár­nál: Ez tör­tént most

Ez történt migránsügyben Magyarországon az elmúlt 24 órában!
Elfogott az osztrák rendőrség egy bolgár embercsempészt, aki teherautójának rakterében 18 illegális bevándorlót vitt át Magyarországról Ausztriába – jelentette be a tartományi rendőrség  csütörtökön. A hatóságok a hegyeshalmi határátkelő közelében, egy miklóshalmai ellenőrző pontnál buktatták le a 62 éves férfit.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során 2017. október 4-én 21 óra 45 perckor három külföldit tartóztattak fel a rendőrök. A magukat líbiai állampolgárnak valló férfiak a tehervonat vagonjában megbújva próbáltak meg Magyarországra jutni.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói együttműködve a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőreivel, 2017. október 4-én 9 óra 50 perckor az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán a 89-es kilométerszelvényében ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit. A járműben a sofőrön kívül öt illegális migráns is tartózkodott.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2017. október 4-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen 32 külföldi férfit tartóztattak fel Hercegszántó, Vaskút és Kelebia közigazgatási területén. Közülük 15 fő afgán, 14 pakisztáni és 3 fő líbiai állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök a fenti időszakban Kelebia külterületén egy esetben összesen 5 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 23 migráns Mórahalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

Battonya közelében 2017. október 5-én, 18 óra 45 perc körül elfogtak a rendőrök egy külföldit. A magát líbiai állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják  a határsértőt a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatása.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések